Vad är RUT?

RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. RUT-avdraget innebär att man har möjlighet att göra skatteavdrag för husarbete som städning, barnpassning, trädgårdsarbete m.fl. Avdraget gäller enbart för arbetskostnaden.

 

Vem kan nyttja RUT?

- Du måste fylla minst 18 år det år du köper tjänsterna

- Du måste vara obegränsat skatteskyldig i Sverige

 

Hur går det till?

Från och med 1 juli 2009 kan privatpersoner få skattereduktion genom fakturamodellen. Det innebär att du som kund betalar endast hälften av arbetskostnaden till den som utför arbetet. För att du ska kunna utnyttja fakturamodellen krävs det att företaget som anlitas har F-skattsedel. När arbetet är utfört är det företaget som begär resterande arbetsersättning från Skatteverket. Så du som kund behöver inte göra mer än att betala fakturan som företaget skickar ut. Följande år står det förtryckt i din inkomstdeklaration hur stort belopp du har fått i preliminär skattereduktion.

 

Hur stort är avdraget?

Du kan få upp till 50 000 kr i skattereduktion. Är ni två i hushållet kan maxavdraget bli 100 000 kr. Det är dock viktigt att veta att avdraget aldrig kan bli större än det belopp du/ni ska betala i slutgiltig skatt.

 

Vilka tjänster ingår i RUT?

Du kan få skattereduktion för följande tjänster när de utförs i eller i anslutning till din bostad, fritidshus eller hos dina föräldrar när du anlitar oss:

- Städning

- Fönsterputsning

- Upphängning av gardiner

- Snöskottning m.m

 

Har ni fortfarande några funderingar över RUT-avdraget och hur vi använder oss av det så är ni välkomna att kontakta oss på 070-53 63 528 eller per e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

 

Öppet:
Måndag - Torsdag 8-16

Hör gärna av dig på:
Telefon: 070-53 63 528
E-post: munktvatten@hotmail.com